a

All ideas streamlined into a single flow of creativity. SmiltÄ—.

LA offices

De Simulatiebox

Inclusiviteit is een relatief nieuw thema in onze maatschappij en toch wordt van iedere organisatie verwacht dat ze er iets mee doen. Alleen, hoe doe je dit? Daarvoor heb ik De Ander ontwikkeld. Een simulatiebox die gebruikt kan worden door festivalorganisaties om een start te maken aan de ontwikkeling van een inclusieve organisatie. De simulatie wordt thuisbezorgd en kan op een eigen gekozen moment, volledig zelfstandig en individueel, gedaan worden. De simulatie is gemaakt voor alle medewerkers en freelancers van de organisatie. Zo kan iedereen in de organisatie bijdragen aan meer inclusiviteit.

In de box worden vijf waargebeurde verhalen via een app verteld, die exclusiviteit naar voren brengen. De verhalen gaan bijvoorbeeld over gender en mentale gezondheid. Na ieder verhaal wordt er een opdracht uitgevoerd, waardoor de deelnemer de emotie van de verteller zelf zal ervaren.

De Ander zorgt ervoor dat medewerkers/freelancers op een laagdrempelige en leuke manier voor het eerst in aanraking komen met het thema inclusiviteit. De Ander laat de deelnemer inclusiviteit ervaren, zonder dat er kennis hierover nodig is.

video

Benieuwd hoe de simulatiebox in de praktijk werkt? In deze video leg ik het uit.

Wat kan De Ander voor jouw organisatie betekenen?