a

All ideas streamlined into a single flow of creativity. SmiltÄ—.

LA offices

Wat ik doe

Hoi, mijn naam is Marieke van Hove en ik ben de ontwerper van De Ander.

Dit project is ontstaan tijdens mijn laatste jaar aan de opleiding Kunst en Economie aan de HKU. In dit jaar heb ik onderzoek gedaan naar het genderconstruct en inclusiviteit binnen festivalorganisaties. Uit dit onderzoek bleek dat professionals in de festival sector behoefte hebben aan een gesprek over inclusiviteit. Daarnaast bleek er nog weinig kennis te zijn over inclusiviteit. Uit verder onderzoek bleek kennisoverdracht het effectiefst te zijn doormiddel van ervaringen. Zo ontstond het idee om een simulatie, een ervaring, te ontwikkelen.

Voor de ontwikkeling van de simulatie heb ik samengewerkt met Robin van Es. Een interactive performance designer. Benieuwd naar meer van haar werk? Je kunt haar hier op Instagram volgen.

Dit project is daarnaast in samenwerking met Eurosonic Noorderslag ontwikkelt. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat De Ander aansluit bij de festivalorganisatie en daarmee van grote waarde is in de transitie naar een inclusievere organisatie.

 

Benieuwd naar mijn onderzoek of wil je meer informatie over dit project?

Mijn drijfveer

Ik vind het belangrijk om mijn talenten in te zetten voor een betere wereld en houd mij daarom bezig met maatschappelijke vraagstukken. Ik gebruik mijn kennis over kunst en cultuur en mijn creatieve kijk op diverse vraagstukken, om zo gesprekken over complexe maatschappelijke onderwerpen te starten.

Voor mij begint het verbeteren van de wereld bij de connectie tussen mensen. De connectie zorgt ervoor dat ogen geopend kunnen worden, kennis gedeeld en visies toegelicht. Dit inspireert en zorgt voor de start van iets nieuws. In de gesprekken die ik start, neem ik een begeleidende rol aan. Zo laat ik de connectie die ontstaat, zijn werk doen en geef ik mijzelf de kans om nieuwe dingen te ontdekken. Ik denk dat ieder gesprek de start van iets nieuws kan betekenen.